Kézrátételes energiamódszerek

Megismerkedni a mindenhol jelenlévő univerzális energiával kicsit sem misztikus. Számtalan kultúrában különböző nevekkel illetik, mint csí, prána, kí, kozmikus energia. Volt időszak Európában is, amikor pl. egy-egy uralkodó, vagy egyházi méltóság hivatalból "gyógyított" vele. Lényegtelen, hogyan nevezzük éppen, működik a maga törvényszerűségei szerint és különleges képességek nélkül is kapcsolódhatunk hozzá - ha szeretnénk.


Ma már könnyűszerrel találunk tanfolyamokat, ahol elmélyedhetünk ebben. Több módszer létezik. A név és a részletek mások, a lényeg ugyanaz. Vannak oktatók, akik elvárják a tanítványoktól, hogy elköteleződjenek kizárólag a választott irányzat mellett, míg mások engedélyezik, hogy máshol is tanuljunk. Vannak, ahol az eszközöket szigorú titokként kezelik. Vannak, ahol a titoktartást inkább a módszer iránti tiszteletből kérik.

Találkozhatunk tekintélyelvű, rituálékkal és történetekkel felékszerezett mesterekkel és találkozhatunk "pont olyan ember vagyok mint te" hozzáállású mesterekkel. Olyan is van, ahol beavatásnak hívják azt az eljárást, aminek hatására könnyebben működünk együtt a rendszerrel, több helyen pedig csak hangolásnak. A lényeg az, hogy bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelő formát!

Egy amerikai légkörfizikus, dr Barbara Ann Brennan Gyógyító Kezek című munkája magyarul is hozzáférhető. A legalaposabb ismeretterjesztő könyv és tananyag az érdeklődőknek.
A kézrátételes energiakezelések új világot nyitottak ki nekem is, mint általában mindenkinek. Az ismerkedés fokozatos volt. Eleinte az is bizonytalansággal töltött el, hogy valóban azt érzem-e, amit érzek.

 Az energiát "érezni" egyértelmű, egyszerű dolog. A különösebb az volt, ahogyan az empatikus képességek felfokozódtak. A rendszeres gyakorlás során azonban hamar elmúltak a kételyek. A visszajelzésekre támaszkodva természetessé vált a különbség az érzések és az elme játéka között. Ez nagyon felszabadító és megnyugtató egyszerre! Ráadásul könnyebb alázattal fogadni önmagunk és mások "dilijeit", amikor már pontosabban érezzük a miérteket.