Fogyás könnyedén-hipnózissal

A transzállapotban kapott szuggesztiót a tudatalatti végrehajtandó utasításként kezeli. Ez alapján elég egy utasítás és máris fogyni kezdünk. Bármilyen egyszerűen is hangzik, ez valóban működik! Amennyiben egészségesek vagyunk, nincs betegség, vagy egyéb ok a túlsúly mögött, bátran alkalmazható a komplementer hipnózis. Csodálatos, ellazult, nyugodt állapotba kerülünk, majd befogadjuk az előre megbeszélt szuggesztiókat.

Hipnózissal fogyni sokkal többet rejt, mint a puszta súlyvesztés. Egy 10 hetes, csoportos fogyásprogram keretében a csoport támogatása, a közös cél, a közös élmények fokozzák a program sikerét. A tartós (végleges) eredmény érdekében végighaladunk a kapcsolódó területeken. Így felszabadító, örömteli a folyamat is. Három kiragadott példa a témákból:

Vélemények. Mi történik, ha kevésbé függök mások véleményétől? Mennyivel több megértést és támogatást kapok a környezetemtől, ha nem nekik akarok megfelelni, vagy bizonyítani, hanem megértem őket és a szempontjaikat, és megértetem velük magamat és a szempontjaimat?

Testkép. Vélemény aztán mindenkinek bőven kijut. Ha meghallgatunk sovány, átlagos, kövér, izmos, alacsony, magas, világos bőrű, vagy sötét színkomplexiójú embereket, hamar kiderül, hogy mindenki gyakran kap megjegyzéseket arra, amilyen ő. Mennyivel kevesebb a lelki nyomás a túlsúlyon, ha megértjük azt az illúziót, ami a saját külsőnkről, és az emberek külsejével kapcsolatban él bennünk? Mi történne, ha képesek lennénk meglátni a szépet mindenkiben, és önmagunkban? Mennyivel lenne könnyebb, ellenállásmentesebb fogyni, ha nem idealizált, sok esetben kívülről kényszerített eszményképnek akarunk megfelelni? Mennyi "igen de" kezdetű önszabotázstól szabadulunk? Láttál már nyúlánk embert, aki elbűvölt, és láttál már hasonló alkatút, aki nem tűnt "szépnek"? Láttál már olyan kerek remeket, akit el sem tudsz képzelni karcsúbbnak, és számodra ő így volt rendben? Ugye, hogy nem is olyan nehéz a teljesebb képet észrevenni? Mennyivel lenne könnyebb fogyni, ha úgy érzed, oké vagyok, és szeretnék ehhez még hozzátenni, ahelyett, hogy azért fogyjak, hogy akkor majd szebb, könnyedebb, boldogabb, stb. legyek, addig meg elviselem csak magamat? Mennyire lehetek ragyogó, ha abszurd nyomás nélkül az alkatomnak megfelelő, valóban hozzám illő egészséges és ideális testsúly a vágyam?

Észlelni a testem jelzéseit. Ha szeretem magamat, szeretem a testemet, mennyivel szívesebben figyelek magamra? Mennyivel pontosabban érzem, mikor vagyok éhes és mikor vagyok szomjas valójában? Mennyivel pontosabban választom meg, mit is szeretnék enni valójában? Ha speciális táplálkozási programon töröm a fejem, mennyivel pontosabban választom ki a nekem valót? Ha mozgáson töröm a fejem, mennyivel könnyebben találom meg azt, ami való nekem, örömmel végzem és nem csak a célért viselem el?

10 hét alatt, heti egy alkalommal találkozunk. Ezzel a szemlélettel haladunk végig a témákon. Közben lelkileg felszabadulunk, a testünkről pedig leolvasztjuk a felesleget.